Tips voor krul haar:

Het is soms moeilijk om je haar mooi te laten krullen. Daarom kwam ik met het idee tips op te schrijven, die ik in de praktijk aan al mijn klanten met krullend haar geef.

Tip 1. Was je haar met een shampo zonder sulfaten. Dit is een ingrediënt die de shampo laat schuimen, maar ook een die pluis en kroes veroorzaakt in het haar.

Tip 2. Gebruik geen "extra" volume shampo of mousse, ook dit veroorzaakt pluis.

Tip 3. Was je haar slechts 1x per week. Het liefst met een shampo voor krul haar, bijvoorbeeld "Curl Manifesto" van KÉRASTASE. Je kunt je haar wel elke dag spoelen met water, als dat beter in jouw routine past. Je kunt ook elke keer een conitioner gebruiken. Hiervoor raad ik "Fondant Hydration Essentielle" van KÉRASTASE of een masker "Beurre Haute Nutrition", ook van KÉRASTASE.

Tip 4. Droog je haar met een fiber doek. (Dit zijn de doekjes die je ook wel gebruikt bij het schoon maken.) Een fiber doek zorgt voor minder pluis en droogt het haar sneller.

Tip 5. Gebruik halverwegen het drogen een mousse voor krul haar of een modeleercreme, zoals "Creme de Jour Fondamentale" van de krul lijn van manifesto, KÉRASTASE. Ga daarna nog door met de fiber doek, je maakt een rustige knedende beweging met de handen. Of met een diffuser, een kopstuk voor op je föhn. Zet deze op de rustigste stand.

Tip 6. Doe er daarna een klein beetje soepele gel "Tecturize" van SEBASTIAN of gel spray "Savage Panache" van TECHNI ART in je haad en laat het verder rustig drogen. Als je stevig haar hebt, hoef je dit niet te doen. Een klein beetje olie doet dan wonderen.
Olie van manifesto van KÉRASTASE raad ik daarvoor aan.

Tip 7. Kam of borstel nóóit je haar als het eenmaal droog is. Met je handen door het haar gaan is voldoende. Je kan je handen vochtig maken met water of met olie om het in model te brengen, of gebruik "refresh Absolu" manifesto van Kerastase.

Tip 8. Voor het slapen doe je een beetje huile sublime repair in je haar.

Succes!

Tips tegen vet haar!

Hieronder vind je 13 tips tegen vet haar. Sommige tips zijn wat makkelijker toe te passen dan andere, maar ze dragen allemaal bij aan dezelfde doelen: vet haar voorkomen, vet haar bestrijden of vet haar verbergen!
 

1. Douche met een lagere temperatuur

Er zijn een aantal oorzaken voor een hogere talgproductie (en dus vettig haar). Één daarvan is een hoge temperatuur. Waarschijnlijk heb je in de zomer ook meer last van vettig haar. 
Hoe dan ook, door met een lagere temperatuur te douchen verminder je de talgproductie op je hoofdhuid. Wederom een effectieve manier om vette haren te voorkomen.
 

2. Was je haar niet te vaak

Wat de meest waardevolle tip is, is je haar niet te vaak wassen. Minimaliseer dit tot 2 keer per week. Wanneer je je haar vaak wast, verwijder je de natuurlijke vetten (zoals talg) van je hoofdhuid. Hierdoor wil je hoofdhuid weer meer talg aanmaken. Je raadt het al: dit maakt je haar weet vettig, waardoor jij wéér je haar wil wassen. Zo kom je dus in een vicieuze cirkel terecht. 
Probeer je haar dus niet vaker dan 2 per week te wassen om vet haar te bestrijden.
Je zult snel genoeg merken dat je haar uiteindelijk minder snel vet wordt. Probeer ook eens 1x je haar met shampo en 1x alleen met water te wassen, maak wel de zelfde handeling als met shampo.
 

3. Niet je hoofd te stevig masseren!

Een hoofdmassage stimuleert de bloedsomloop. En een goede doorbloeding stimuleert talgproductie. Conclusie? Masseer je hoofdhuid weinig!
Hierdoor krijg je snel vet haar. Breng je een shampoo aan? Doe dit dan zoveel mogelijk zonder de hoofdhuid te masseren om zo vet haar te bestrijden.
 

4. Spoel shampoos en conditioners extra goed uit, breng de conditioner vooral niet op de hoofdhuid aan, ook niet dicht in de buurt van de hoofdhuid.

Zorg er altijd voor dat je shampoos en conditioners goed uitspoelt. Het achtergebleven residu maakt je haar niet per se vetter dan zonder residu, maar je haar oogt er wel sneller vettig door. Door shampoos en conditioners goed uit te spoelen, wordt ogenschijnlijk vet haar voorkomen!
 

5. Breng een conditioner alleen aan op de haarlengten en punten!

Let op dat je de conditioner voornamelijk in de lengten en punten aanbrengt. In deze delen van je haar is de meeste verzorging nodig. Op deze manier hoef je je hoofdhuid niet te masseren én voorkom je dat residu achterblijft. Hierdoor voorkom je daadwerkelijk vettig haar én je voorkomt dat het er vet uitziet.
 

6. Gebruik de juiste shampoos en conditioners


Er zijn ook speciale shampoos en conditioners. Vaak reinigen deze shampoos net wat beter en hebben de conditioners een wat mildere werking. Bijvoorbeeld Divalent van KERASTASE.
 

7. Haal je handen niet door je haar

Bij lang haar of een lok op je voorhoofd, ben je snel geneigd om het haar uit je gezicht te halen. En dat doe je natuurlijk met je handen, die vaak vet zijn. Door deze handeling meerdere keren op een dag te doen, krijg je snel vet haar. 
Probeer dus van je haar af te blijven, zet lang haar eventueel vast met een klem of elastiek en fixeer je nonchalante haarlok met haarlak. Ook zo kun je vet haar voorkomen.
 

8. Borstel je haar niet te vaak
 

9. Minimaliseer gebruik van stylingproducten

Probeer het gebruik van stylingproducten (gels, wax, pasta's, enzovoorts) tot een minimum te beperken. Test zelf uit welke producten wel voor jou werken.
De kapper kan je een goed advies geven.
 

10. Kussensloop verschonen

Een simpele manier om vet haar te bestrijden is het regelmatig verschonen van je kussensloop. Doordat je 's nachts lekker met je hoofd in je kussen ligt te woelen, verspreiden vetten en residu van je hoofdhuid zich keer op keer in je kussensloop. 
Iedere nacht komt je haar hier weer mee in aanraking, waardoor vetten en residu je (vaak nét gewassen en schone) haar weer vet maken. Om vet haar te bestrijden, kun je dus proberen je kussensloop vaker te vervangen.
 

11. Draag je haar vast. Ook tijdens het slapen!

Haar wordt vet omdat het talg van je hoofdhuid oppikt wanneer je haar er langs glijdt. 
Je begrijpt dat als je je haar in een knot of staart bindt, deze wrijving minder plaatsvindt. Ook op deze manier kun je vet haar bestrijden. 
En het samen dragen van je haar kun je ook het beste 's nachts doen. 
Er vindt dan niet alleen minder wrijving plaats met de hoofdhuid, maar ook met je kussensloop.
 

12. Let op je voeding!

Geloof het of niet, maar ook voeding kan een oorzaak zijn van vet haar. Vet eten kan je haar zelfs vetter maken!  
Moet je dan helemaal geen vet eten meer eten? Nee. Er zijn namelijk ook gezonde vetten en die heeft je lichaam ook nodig, denk bijvoorbeeld aan vetten in vis en olijfolie. 
En af en toe wat vet eten naar binnen werken hoeft echt geen probleem te zijn, zolang je er maar voor zorgt dat je eetpatroon in balans is. Combineer dus met voldoende groente, fruit en granen.
Zorg ook dat je altijd voldoende drinkt. Immers, vocht in het lichaam houdt de huid ook beter gehydrateerd van binnenuit. En als je hoofdhuid voldoende gehydrateerd is, hoeven je talgklieren ook geen overuren te draaien om meer talg te produceren vanwege je droge hoofdhuid, want die heb je dan niet! Door goed te drinken reduceer je dus de kans op vet haar.

13. draag zou weinig mogenlijk een muts, doe het wel voor echte kou en regen. Een maal binnen geen muts ef capuchon meer op. Zorg dat de muts regelmatig gewassen wordt.